Over RVA

Ronald van Akkeren van RVA is sinds 2006 specialist

in het geven van neurofeedback

Ik ben Ronald van Akkeren en het gezicht achter RVA, praktijk voor neurofeedback en neurocoaching. Ik ben sinds januari 2006 gespecialiseerd en succesvol in het geven van neurofeedback behandelingen aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Het is een duurzame methode die veilig en grondig hersenen van mensen van jong tot oud weer beter laat functioneren.

Achtergrond van Ronald van Akkeren 

Ik vertel je hier graag iets meer over mijn achtergrond, zo weet jij wie je straks tegenover je hebt zitten. Ik ben geboren in 1964 in Doetinchem en sinds januari 2006 eigenaar van deze praktijk voor neurofeedback en neurocoaching.


Mijn passie en focus: uit eigen ervaring mensen helpen. Ik wil mensen, van jong tot oud, op een praktische en effectieve manier helpen om vitaler en gezonder te leven. Mijn passie en focus in mijn werk ligt dan ook op het verbeteren van jouw situatie door het vergroten van de gezondheid van jouw brein. Neurofeedback is een effectieve methode om dit te bereiken.


Fascinatie voor het brein

Toen ik vier jaar was, kreeg ik voor het eerst te maken met epilepsie. Mijn hersenen zijn door een val dusdanig beschadigd dat ik er nooit helemaal van zal herstellen. Ik heb de epileptische aanvallen dankzij neurofeedback nu gelukkig onder controle.


Door mijn eigen ervaringen ben ik gefascineerd in de werking van de hersenen en heb ik mij verdiept in de neurofysiologie (bewegingsleer van de hersenen) en de neuropsychologie (psychologie die zich bezighoudt met de functies van het brein en de relatie daarvan met gedrag). Ik beschik nu over een goede basis aan opleidingen en accreditaties.


Hoe help ik je?

Het belangrijkste is om samen te kijken naar wat er zich afspeelt in je brein en welk programma daar het beste bij past. Elke week zullen we de voortgang van je hersenactiviteitsproces in je brein evalueren en relateren aan je persoonlijk functioneren. Deze methode is veilig, meetbaar, effectief, werkt grondig en geeft blijvende resultaten. het is wetenschappelijk onderbouwd. 


Opleidingen en accreditaties

Eind 2004 ben ik als eclectisch therapeut afgestudeerd aan de SETH Academie. Naast mijn opleiding voor professionele neurofeedback praktijkvoering heb ik diverse gecertificeerde cursussen uit de neuropsychologie en neurofysiolgie gevolgd, dit om de neurofysiologische taal (bestudering bewegingsleer van hersenactiviteiten) in theorie te begrijpen en toe te passen.


  • Opleiding: Eclectisch therapeut aan SETH academie
  • Opleiding: Post HBO neuropsychologie en neurofysiologie binnen therapeutische kader
  • Opleiding: Zengar neurofeedback accreditatie non - lineaire wetenschap
  • Opleiding: Academie van Coaching en Counselling
  • Opleiding: Post HBO - NLP practictioner (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • Lid van Gcoach mensgericht coachen
  • Lid van NVNLP (Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren)


Professionaliteit en betrokkenheid

De afgelopen 12 jaar heb ik kinderen, jongeren en volwassenen met blijvende resultaten geholpen en veel ervaring opgedaan. Ik wil graag een bijdrage blijven leveren aan het professioneel en betrouwbaar toepassen van neurofeedback. Op deze website kun je van mijn cliënten de ervaringen lezen.

Eerste kennismaking