Over RVA

Ronald van Akkeren van RVA is sinds 2006 neurofeedback specialist

Ronald van Akkeren van RVA praktijk voor neurofeedback

Ronald van Akkeren van RVA is in 2006 begonnen met zijn Praktijk voor Neurofeedback in Zwolle. Ik ben geboren in 1964 in Doetinchem (Gelderland) en sinds januari 2006 eigenaar van praktijk voor neurofeedback.

Ik speek de taal van het brein op basis van een non-lineair dynamisch systeem. Neurofeedback traint naar een optimale flexibiliteit en veerkracht in de hersenen. De hersenen hebben dan – met minder inspanning, makkelijker toegang tot verschillende bewustzijnsstaten en kunnen vloeiender overgaan van de een naar de andere activiteit, bijv. van discussiëren naar slapen of mediteren. En de hersenen kunnen beter een bepaalde bewustzijnstaat vast houden, bijv. een boek lezen zonder afgeleid te worden.

Mijn passie en focus

Mijn passie en focus: uit eigen ervaring mensen helpen. Ik wil mensen, van jong tot oud, op een praktische en effectieve manier helpen om vitaler en gezonder te leven. Mijn passie en focus in mijn werk ligt dan ook op het verbeteren van jouw situatie door het vergroten van de gezondheid van jouw brein. neurofeedback is een effectieve methode om dit te bereiken.


Fascinatie voor het brein

Door mijn eigen ervaringen (epilepsie) ben ik gefascineerd in de werking van de hersenen en heb ik mij verdiept in de neurofysiologie (bewegingsleer van de hersenen) en de neuropsychologie (psychologie die zich bezighoudt met de functies van het brein en de relatie daarvan met gedrag). Ik beschik over een goede basis aan opleidingen en accreditaties.


Hoe help ik je?

Het belangrijkste is om samen te kijken naar wat er zich afspeelt in je brein en welk programma daar het beste bij past. Elke week zullen we de voortgang van je hersenactiviteit proces in je brein evalueren en relateren aan je persoonlijk functioneren. Deze methode is veilig, meetbaar, effectief, werkt grondig en geeft blijvende resultaten. het is wetenschappelijk onderbouwd. 


Opleidingen en accreditaties

  • Opleiding: Eclectisch therapeut aan SETH academie
  • Opleiding: Post HBO neuropsychologie en neurofysiologie binnen therapeutische kader
  • Opleiding: Zengar Institute
  • Opleiding: Academie van Coaching en Counselling
  • Opleiding: Post HBO - NLP practictioner (Neuro Linguïstisch Programmeren)
  • Accreditatie:  Zengar NeurOptimal (non - lineaire wetenschap) 
  • Lid van Gcoach mensgericht coachen
  • Lid van NVNLP (Nederlandse Vereniging voor Neuro Linguïstisch Programmeren)


Professionaliteit en betrokkenheid

De afgelopen 15 jaar heb ik kinderen, jongeren en volwassenen met blijvende resultaten geholpen en veel ervaring opgedaan. Ik wil graag een bijdrage blijven leveren aan het professioneel en betrouwbaar toepassen van neurofeedback. Op deze website kun je van mijn cliënten de ervaringen lezen.