Maarten Zomer, 40 jaar (slapeloosheid)

Maarten Zomer, 40 jaar (slapeloosheid)

Vaak wakker en geen energie. Het is moeilijk de hele werkdag de concentratie erbij te houden. Laat staan voldoende energie over te houden om s’ avonds lekker te gaan sporten, met je hobby bezig te zijn, te klussen thuis of gewoon iets met je gezin te doen. Gedurende de nacht slecht slapen, erg vaak wakker worden, moeilijk weer in slaap komen en het gevoel hebben bij het opstaan nog lang niet uitgerust te zijn. Kortom ik voelde me vaak moe. Maar weer kijken hoe ik de dag doorkom. Dit was een steeds terugkerend patroon de laatste jaren.


Na een soort van black out op het werk was voor mij de maat vol. Zo wil ik niet verder gaan. Hier wil ik iets aan gaan doen. Ik had het idee dat er wel eens iets mis met me zou kunnen zijn. Voorhoofdsholte ontsteking, bloedarmoede of iets anders? Na een bezoek aan de huisarts en het ziekenhuis bleek dat er lichamelijk gezien niets te vinden was. Ik was een gezonde man! 


Neurofeedback: concreet en meetbaar!

Niets dat de vermoeidheid kon verklaren. Allemaal mooi, maar ik sliep nog steeds slecht en was (te) vaak moe. Ik ben op internet op zoek gegaan naar een oplossing voor mijn problemen en kwam neurofeedbackack tegen. Het bleek dat hier veel goede resultaten mee waren bereikt, ook op gebied van slaapproblemen. Met neurofeedback de duur en de kwaliteit van de slaap herstellen sprak mij aan. Hoe meer ik erover las, hoe meer neurofeedback mij aansprak. Geen wazige groepssessies zonder concrete resultaten, maar juist erg concreet en meetbaar.


interesse gewekt over de werking van ons brein.

Ik heb via de website van RVA contact opgenomen met Ronald van Akkeren (RVA) en hem mijn problemen voorgelegd. Na een intake gesprek gaf Ronald me aan dat met neurofeedback de hersengolven die zorgen voor slechte slaap te optimaliseren zijn en dit zorgt voor een betere slaap. Hierdoor kan ik met meer energie aan de werkdag beginnen en zelfs energie overhouden voor na het werk. Het klikte gelijk met Ronald en ik had zin in de neurofeedback sessies! De keuze van de films, evenals de gesprekken voor en na de neurofeedback sessies met Ronald hebben mijn interesse gewekt over de werking van ons brein.


Dieper slapen

In totaal heb ik in 9 weken 18 behandelingen gehad. Na circa 10 behandelingen merkte ik dat ik dieper ging slapen in de eerste uren van de slaap en ik s’ morgens wakker werd met meer energie. De werkdag was goed vol te houden en s’ avonds was er voldoende energie over voor de vrije tijd besteding. Aan het eind van de behandelingen en nog steeds kan ik zeggen dat ik dieper slaap, minder vaak wakker word en veel beter uitgerust wakker word. Ik kan me de hele werkdag goed concentreren zonder problemen. Als ik s avonds thuis kom heb ik energie over voor de avond. Even sporten, klussen of iets anders. De neurofeedback sessies en de coachingsgesprekken met Ronald hebben mij erg veel geholpen. Ik kan het iedereen met vergelijkbare klachten aanraden!