Wiebe, 11 jaar (ADHD)

Wiebe had last van ADHD, wat resulteerde in concentratieproblemen, druk en impulsief gedrag. 

In de periode september – december 2006 heeft onze zoon Wiebe 30 behandelingen bij RVA gehad. Hij had last van ADHD, wat resulteerde in concentratieproblemen, druk en impulsief gedrag. Na ongeveer 10 sessies begonnen we thuis echt te merken dat Wiebe alerter werd. Hij was veel meer betrokken bij het directe gebeuren, bijvoorbeeld aan tafel of tijdens gesprekken. 


De leerkracht werdt voorzichtig positief over zijn leerprestaties

Hij kwam met slimme opmerkingen die hij alleen kon maken als hij goed oplette en betrokken was bij z’n omgeving. Tijdens de evaluaties op school werd de leerkracht voorzichtig positief over zijn leerprestaties, die tot dan toe zeer matig waren. Zijn drukke gedrag is ook verminderd en hij kan meer geconcentreerd werken. Daarnaast is hij beter corrigeerbaar. 


Wiebe werdt rustiger in zijn hoofd

Naarmate de sessies doorgaan wordt het verbeterde beeld sterker. Uiteindelijk zegt Wiebe zelf dat het in zijn hoofd rustiger is geworden. Wiebe is altijd met plezier naar de neurofeedbacktraining gegaan, nooit met gesputter. Het contact met Ronald van Akkeren was prettig en betrokken. Ik ben erg blij dat wij besloten hebben deze trainingen te volgen. 


De kinderpsychiater adviseerde medicatie om zijn gedrag en concentratie te verbeteren. Een pilletje, dat zodra het is uitgewerkt, juist een heftige reactie van druk gedrag veroorzaakt?