Whiplash

Bij een whiplash heeft je hoofd zo’n krachtige en plotselinge beweging gemaakt dat je er letsel aan hebt overgehouden aan je nek of rug!

Whiplash: Heb je last van je nek of rug?

Bij een whiplash heeft je hoofd zo’n krachtige en plotselinge beweging gemaakt dat je er letsel aan hebt overgehouden aan je nek of rug. Dit gebeurt vaak bij een ongeval en de klachten kunnen nog lang doorwerken. Veel voorkomende klachten zijn nekpijn of –stijfheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, ernstige vermoeidheid en stemmingswisselingen. Deze klachten kunnen wij met neurofeedback aanzienlijk verminderen. 


Het blijkt dat bij veel mensen met whiplashletsel na neurofeedback trainingen verbetering laten zien op het gebied van concentratie, geheugen, mentale belastbaarheid/vermoeibaarheid, prikkelbaarheid en een algeheel psychisch welbevinden. Uit ervaring blijkt dat neurofeedback verbetering kan brengen als de klachten al lang bestaan.

EEG Frequentie matrix

Resultaten van neurofeedback op whiplash

Het doel van neurofeedback bij whiplash is om het overschot aan trage hersenactiviteit in de voorste hersendelen te verminderen. Dit doen we door de hersengebieden beter te laten samenwerken en functioneren. Je brein zal steeds meer gaan ontspannen. Over het algemeen merken mijn clienten na ongeveer 15 - 20 neurofeedback trainingen dat ze meer ontspannen worden. Je hebt ongeveer 30 neurofeedback trainingen nodig om beter te kunnen functioneren.