arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback houdt je brein een spiegel voor over zijn eigen functioneren

Neurofeedback zorgt voor een goed georganiseerd brein

Neurofeedback is een vernieuwende en geavanceerde methode om je hersenen beter te laten functioneren. Neurofeedback zorgt voor een goed georganiseerd brein. Veel klachten en ziektebeelden worden veroorzaakt door chaos in verschillende hersenactiviteiten. Door de hersenen op een bepaalde wijze te trainen, hervinden ze hun natuurlijke balans (natuurlijke ritmes) en verdwijnen de klachten.


Bij voldoende neurofeedback behandelingen zijn de aangeleerde hersengolfpatronen in je hersenen goed georganiseerd, dit met een blijvend effect. De hersenen leren na elke training (net zoals bij lezen of fietsen).

Neurofeedback zorgt voor mentale rust, lichamelijke ontspanning, betere concentratie, emotionele stabiliteit en een beter sociaal en gedragsmatig functioneren!

Je hersenen wordt een spiegel voorgehouden

Neurofeedback spreekt het zelf-organiserend, of anders gezegd, het herstellend vermogen van je hersenen aan. De wijsheid van het centraal zenuwstelsel. Wanneer het op het juiste moment voorzien wordt van de juiste informatie weet het centraal zenuwstelsel heel goed wat het moet doen om afwijkende hersengolfpatronen / hersenactiviteiten te herstellen.


Een gebrekkig functioneren van je hersenen, het centraal zenuwstelsel, gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in je hersenactiviteiten. De EEG- software van dynamische neurofeedback detecteert turbulente / abnormale bewegingen in de hersenactiviteiten en informeert je brein hierover. Na voldoende neurofeedback behandelingen worden de aangeleerde hersengolfpatronen die je hersenen beter laten functioneren vastgelegd, het aangeleerde wordt hierdoor geautomatiseerd!

Neurofeedback voldoet aan bepaalde eisen:

  • Het is veilig
  • Het heeft een duurzaam effect
  • Het werkt grondig
  • Het is wetenschappelijk onderbouwd
  • Het is ethisch verantwoord
  • Neurofeedback laat hersenen leren door herhaling