arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is Neurofeedback?

Neurofeedback is een vernieuwende en geavanceerde methode om je hersenen beter te laten functioneren. Wetenschappers hebben geconcludeerd dat neuroplasticiteit het brein gezond en vitaal kan houden doormiddel van neurofeedback trainingen.


Veel klachten en ziektebeelden worden veroorzaakt door chaos in verschillende hersenactiviteiten. Door de hersenen op een bepaalde wijze te trainen,- een spiegel voor te houden, hervinden ze hun natuurlijke balans en komt er meer rust in je mentale, emotionele en fysieke gemoedstoestanden.


Bij voldoende neurofeedback trainingen zijn de aangeleerde hersengolf patronen in je hersenen goed geoptimaliseerd, dit met een blijvend effect. De hersenen leren na elke neurofeedback training (net zoals bij lezen of fietsen).

Je hersenen wordt een spiegel voorgehouden

Neurofeedback spreekt het zelf-organiserend, of anders gezegd, het herstellend vermogen van je hersenen aan. De wijsheid van het centraal zenuwstelsel. Wanneer het op het juiste moment voorzien wordt van de juiste informatie weet het centraal zenuwstelsel heel goed wat het moet doen om afwijkende hersengolfpatronen,- hersenactiviteiten te herstellen.


Een gebrekkig functioneren van je hersenen, het centraal zenuwstelsel, gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in verschillende soorten hersengolven, hersengebieden, er is disbalans in de communicatie van je hersenen. De EEG- software detecteert turbulente / abnormale bewegingen in de verschillende hersengolven/activiteiten en informeert je hersenen hierover. Na voldoende neurofeedback trainingen worden de aangeleerde hersengolfpatronen die je hersenen beter laten functioneren vastgelegd, het aangeleerde wordt hierdoor geautomatiseerd!

Neurofeedback voldoet aan bepaalde eisen:

  • Het is veilig
  • Het heeft een duurzaam effect
  • Het werkt grondig
  • Het is wetenschappelijk onderbouwd
  • Het is ethisch verantwoord