arrow_drop_up arrow_drop_down

Wat is Neurofeedback?

Neurofeedback is een vernieuwende en geavanceerde methode om je hersenen beter te laten functioneren. Je brein is plastisch, oftewel beïnvloedbaar. Om neuroplasticiteit te stimuleren, is het zeer verstandig om je brein actief te houden. Een goede manier is om je brein scherp houden door neurofeedback trainingen.


Wetenschappers hebben geconcludeerd dat neuroplasticiteit het brein gezond en vitaal kan houden doormiddel van neurofeedback trainingen.


Neurofeedback trainingen zorgt voor een goed georganiseerd en flexibel brein. Veel klachten en ziektebeelden worden veroorzaakt door chaos in verschillende hersenactiviteiten. Door de hersenen op een bepaalde wijze te trainen,- een spiegel voor te houden, hervinden ze hun natuurlijke balans en verdwijnen de klachten.


Bij voldoende neurofeedback trainingen zijn de aangeleerde hersengolf patronen in je hersenen goed geoptimaliseerd, dit met een blijvend effect. De hersenen leren na elke neurofeedback training (net zoals bij lezen of fietsen).

Je hersenen wordt een spiegel voorgehouden

Dynamical neurofeedback spreekt het zelf-organiserend, of anders gezegd, het herstellend vermogen van je hersenen aan. De wijsheid van het centraal zenuwstelsel. Wanneer het op het juiste moment voorzien wordt van de juiste informatie weet het centraal zenuwstelsel heel goed wat het moet doen om afwijkende hersengolfpatronen,- hersenactiviteiten te herstellen.


Een gebrekkig functioneren van je hersenen, het centraal zenuwstelsel, gaat gepaard met turbulentie ofwel instabiliteit in verschillende soorten hersengolven, hersengebieden, er is disbalans in de communicatie van je hersenen. De EEG- software detecteert turbulente / abnormale bewegingen in de verschillende hersengolven/activiteiten en informeert je hersenen hierover. Na voldoende dynamical neurofeedback trainingen worden de aangeleerde hersengolfpatronen die je hersenen beter laten functioneren vastgelegd, het aangeleerde wordt hierdoor geautomatiseerd!

Dynamical Neurofeedback® voldoet aan bepaalde eisen:

  • Het is veilig
  • Het heeft een duurzaam effect
  • Het werkt grondig
  • Het is wetenschappelijk onderbouwd
  • Het is ethisch verantwoord
  • Dynamical Neurofeedback® methode laat je hersenen leren door herhaling