Ruud, 19 jaar (verslaving en ADD)

Ruud, 19 jaar (verslaving en ADD) Cannabis en alcolhol

In de periode oktober 2007 – maart 2008 heb ik 43 neurofeedback trainingen bij RVA gehad. Ik had last van ADD, waardoor ik problemen op school kreeg en verslaafd raakte aan cannabis en alcolhol. Neurofeedback heeft veel veranderd. Nu, een maand nadat ik met de behandeling ben gestopt, voel ik mij nog steeds erg goed. Ik was verslaafd vanaf mijn 13e. Het was een soort zelfmedicatie. Gelukkig hoorde ik van bekenden dat er een alternatieve manier was om met dit soort problemen om te gaan en dus ben ik begonnen met neurofeedback trainingen.


Rust in mijn hersenen

In het begin vond ik het maar een raar idee dat iemand mijn hersenen zou kunnen helpen genezen door een paar elektroden. Maar na de eerste neurofeedback training kon ik wel duidelijk merken dat er iets gebeurde, want ik had me nog niet vaak zo moe gevoeld, na het kijken van een filmpje. Maar al vrij snel na de eerste trainingen kon ik opmerken dat ik innerlijk rustiger werd en dit was voor mij een verademing, aangezien ik deze rust heel lang niet meer had ervaren.


Belangrijkste levenswaarden

Na ongeveer 15 neurofeedback trainingen stimuleerde Ronald me om weer eens te proberen kleine succesjes voor mezelf te behalen. Dat voelde goed. Ook vroeg hij me naar mijn belangrijkste levenswaarden en adviseerde me om aan de hand daarvan bepaalde innerlijke drijfveren voor mezelf te creëren. In de laatste weken adviseerde Ronald om met bepaalde affirmaties mijn onderbewustzijn aan te spreken. Dit hielp opmerkelijk goed, want ik kon merken dat ik mijn bewuste leven naar deze bevestigingen ging leven.


Ik zie de toekomst weer met vertrouwen en plezier tegemoet

Ik ben erg tevreden over de vooruitgang die ik heb geboekt als persoon want ik kan me weer vanuit mezelf ontspannen. Ik merk dat ik me ook weer veel beter kan concentreren. Ik heb meer energie waardoor ik fijn kan sporten, en ik weer gewoon kan genieten van de normale dingen in het leven. Al met al begin ik weer in mijn eigen kracht te komen, en zie ik de toekomst weer met vertrouwen en plezier tegemoet.