arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe werkt neurofeedback?

We houden je hersenen als het ware een spiegel voor

Hoe werkt neurofeedback,  kijk hersenen, dit is wat je doet? Je hersenen krijgen de juiste feedback momenten bij abnormale hersengolven. Tijdens een neurofeedback training zit je in een gemakkelijke stoel met 5 sensoren op het hoofd en oren 45 minuten naar een zelf uitgekozen film te kijken. Neurofeedback mathematica in de EEG- software waar RVA mee werkt sluit nauw aan bij de taal die de hersenen en het centraal zenuwstelsel met zichzelf spreekt.


Telkens wanneer er tijdens een neurofeedback training in je hersengolven ergens in je brein chaos constateert, wordt de zelf uitgekozen film waar je naar kijkt met geluid en beeld direct een fractie van een seconde onderbroken/feedback moment. Alle soorten hersengolven (1 - 60 Hz) in je hersenen worden 256 keer per seconde gemeten.


Na voldoende onderbrekingen/feedback momenten in beeld en geluid tijdens de muziek of film waar je naar luister of kijkt, gaan de hersenen tijdens je neurofeedback traject zichzelf herstellen. Het is een natuurlijk leerproces van je hersenen die via je zintuigen worden geregistreerd en je hersenen voorziet van informatie.

Aantal stappen op een rij:

  • We plakken met speciale pasta sensoren op je hoofd en je oren (dit zijn geen elektroden).
  • Met een EEG-versterker kunnen we je hersengolven registreren.
  • Via de sensoren en de EEG-versterker worden de hersengolven realtime doorgegeven naar speciale EEG-software.
  • Telkens wanneer je hersengolven ergens in je hersenen uit balans raakt, wordt de film of muziek kort onderbroken (feedback moment) met als doel meer stabiele hersengolven en betere samenwerking van de hersengebieden, in zowel de linker- als rechter hersenhelft.
  • Gedurende het neurofeedback traject houden we je constant op de hoogte hoe het gaat met de voortgang van je hersengolven in je brein. Je merkt meteen dat je tijdens een eerste neurofeedback training concreet dat je rustiger en ontspannender wordt!

Unieke feedbackmomenten

Hoe werkt neurofeedback


De minieme onderbrekingen (unieke feedbackmomenten) die je hersenen waarnemen, die precies samenhangen met zijn unieke momenten van disfunctioneren (chaos in je brein) vormen tijdens het neurofeedback traject de sleutel voor het breinproces. “Kijk, dit is wat je doet, hier loop je vast". Als je dit blijft doen werk je inefficiënt." Vind andere wegen (neuraal netwerk) en werk samen”. Haal het beste uit jezelf en je leven met een gezond en efficiënt werkend brein!