arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe werkt neurofeedback

We houden je hersenen als het ware een spiegel voor

Hoe werkt neurofeedback? Kijk hersenen, dit is wat je doet? Je hersenen krijgen de juiste feedback momenten bij abnormale hersenactiviteiten. Tijdens een neurofeedback behandeling zit je in een gemakkelijke stoel met 5 sensoren op het hoofd en de oren 45 minuten naar een zelf uitgekozen film te kijken. De mathematica in de EEG- software waar RVA mee werkt sluit nauw aan bij de taal die de hersenen en het centraal zenuwstelsel met zichzelf spreekt.


Telkens wanneer het (EEG software) Elektro-Encefalo-Gram in de hersenactiviteit ergens in het brein chaos constateert, wordt de zelf uitgekozen film waar je naar kijkt met geluid en beeld direct een fractie van een tiende van een seconde onderbroken. Na voldoende onderbrekingen (feedback momenten) gaan de hersenen zichzelf herstellen en heeft dit een blijvend effect. Het is een natuurlijk en veilig leerproces van je hersenen via je zintuigen.

Neurofeedback zorgt voor mentale rust, lichamelijke ontspanning, betere concentratie, emotionele stabiliteit en een beter sociaal en gedragsmatig functioneren!

Aantal stappen op een rij:

  • We plakken met speciale pasta sensoren op je hoofd en de oren (dit zijn geen elektroden).
  • Met een EEG-versterker kunnen we je hersenactiviteiten registreren.
  • Via de sensoren en de EEG-versterker worden de hersengolven doorgegeven naar speciale EEG-software op de computer van de neurofeedback behandelaar.
  • Telkens wanneer je hersenactiviteit uit balans raakt, wordt de film of muziek kort onderbroken (feedback moment) met als doel meer stabiele hersenactiviteiten en betere samenwerking van de hersengebieden, in zowel de linker- als rechter hersenhelft.
  • Gedurende het neurofeedback traject houden we je constant op de hoogte hoe het gaat met de voortgang van je hersenactiviteiten in je brein. Je merkt meteen dat je concreet rustiger en ontspannender wordt!

Unieke feedbackmomenten

Hoe werkt neurofeedback


Deze minieme onderbrekingen (unieke feedbackmomenten) die je hersenen waarnemen, die precies samenhangen met zijn unieke momenten van disfunctioneren (chaos in je brein) vormen de sleutel voor het breinproces. “Kijk, dit is wat je doet, hier loop je vast". Als je dit blijft doen werk je inefficiënt." Vind andere wegen en werk samen”.

Vrijblijvend kennismaken voor meer rust en balans in je brein

Bel 06-55105548