Hoogsensitieve kinderen

Hoogsensitieve kinderen worden vaak niet begrepen

Hoogsensitieve kinderen (HSK) worden vaak moeilijk begrepen door hun ouders maar ook door leraren of leraressen, familieleden en eigenlijk door vrijwel iedereen in hun omgeving die niet van het bestaan hsk weten. Hooggevoelige kinderen hebben veel langer de tijd nodig om bepaalde dingen te verwerken en te accepteren.


Herken je dit?

Je kind komt moe, boos of verdrietig uit school, elke dag weer. Als je vraagt hoe het was op school geeft het als antwoord; saai of stom! Het vertoont teruggetrokken of juist explosief gedrag en ook de resultaten op school laten te wensen over. Je kind wordt regelmatig gepest of raakt regelmatig verwikkeld in ruzie op school. Thuis is het gedrag van je kind vaak precies het tegenover gestelde en zie je een creatief en intelligent kind. Bij veel van deze kinderen zie je dat het zelfvertrouwen en het zelfbeeld laag zijn.


Wat is er aan de hand?

Hoogstwaarschijnlijk is je kind in meer of mindere mate hooggevoelig. Dit betekend extra gevoelig voor sfeer en prikkels uit de omgeving. Hierdoor kan het zich moeilijk concentreren en heeft veel moeite met bepaalde vakken op school. 

Neurofeedback verbeterd samenwerking linker - rechter hersenhelft

Neurofeedback verbeterd de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft

Hoogsensitieve kinderen verwerken hun informatie op een andere manier dan dat wij gewend zijn. Dit geldt ook voor de leerstof die op school wordt aangeboden. Hoogsensitieve kinderen verwerken hun informatie bij voorkeur vanuit de rechter hersenhelft.


Neurofeedback verbetert of optimaliseert de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft waardoor je kind meer rust in het hoofd ervaart en meer overzicht heeft op de wereld. Het bevordert een juiste integratie van verstand en gevoel en dus hun sociaal-emotioneel functioneren.


Zo kan neurofeedback overgevoelige zintuiglijke prikkels, gedrag-, concentratie -en leerproblemen van je kind oplossen. De linker hersenhelft is belangrijk om oorzaak en gevolg te zien, een plan te maken en uit te voeren en dingen vanuit meer overzicht op een rijtje zetten. De rechter hersenhelft zorgt voor positieve gevoelens zoals vriendschap, blijheid, liefde en creativiteit.