Martijn, Dyslexie & ADD, 13 jaar

Dyslexie en concentratieproblemen hadden veel invloed bij Martijn

Martijn is een hele lieve en sociale jongen die altijd eerst aan een ander denkt. Maar zijn dyslexie en concentratieproblemen hadden veel invloed op hem. Hij voelde zich niet begrepen door zijn klasgenootjes en zelf wist hij ook niet waarom hij zo moe was . Graag wilde hij overal aan mee doen, maar zijn energie brak hem op. Hij sliep slecht, had moeite om een samenhangend verhaal te vertellen, liet over zich heen lopen, het lezen en schrijven ging slecht en hij was zo moe. Kortom zat niet lekker in zijn vel.


Geen medicatie!!

Toen we in groep 8 erachter kwamen dat hij naast zijn dyslexie ook add heeft viel alles op zijn plaats. Advies, hij kan medicijnen proberen, kijken of dat helpt. Dat wilde hij zelf en wij ook niet. Er waren vast andere mogelijkheden.

Lekker film kijken


En ja… ik kwam op de site van Ronald van Akkeren terecht en het sprak ons gelijk aan. Martijn vond het leuk om er heen te gaan. Lekker film kijken, gezellig praatje maken en naar huis met snoep in je mond. Twee keer per week er naar toe ervaarde hij totaal niet als een last.


Resultaat met Neurofeedback

En het resultaat mag er wezen. Na ongeveer 10 behandelingen begonnen we goed verschil te merken. Als hij bv de telefoon opnam begon hij spontaan te vertellen. Eerder was het zo dat hij wat vertelde, niet goed te volgen was omdat het zo onsamenhangend was. je zag zijn zelfvertrouwen groeien, hij werd adremmer.


Hij heeft 20 behandelingen gehad met goed resultaat. Zelf merkt hij, net als wij, dat zijn hoofd rustiger is, hij slaapt goed. Ook is zijn concentratie vele vele malen verbeterd. Het lezen en schrijven is vooruit gegaan. Hij pakt zijn huiswerk zelf aan en probeert dingen eerst zelf voordat hij hulp vraagt. Wat ons ook opvalt is dat hij een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen heeft. En zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en dat straalt hij ook uit.


Testen op zijn school..

Voor de zomervakantie heeft Martijn een test moeten maken op de middelbare school, voor wat voor extra ondersteuning hij kan krijgen in het onderwijs. De neurofeedback behandelingen hebben plaats gevonden van augustus t/m oktober 2010. In december moest Martijn weer een test maken en de desbetreffende persoon die toen de test afnam, zag hem nu weer. Haar opmerking was met volle verbazing: “ Is dit dezelfde jongen als voor de zomervakantie? ” Dit zegt genoeg denk ik.