Kinderen willen meer rust in hun hoofd
30 mei 2020 
2 min. leestijd

Kinderen willen meer rust in hun hoofd

Een neurofeedback traject voor kinderen is nooit verkeerd!

Kinderen willen meer rust in hun hoofd. Het onderbewustzijn van kinderen wordt op school en hun omgeving waar ze zich bevinden, dagelijks al gevoed met gesproken taal. Ze kunnen deze informatie stromen, zowel visueel en auditief beter verwerken met een rustig brein. Het geeft ze meer overzicht en meer vertrouwen!

Studie bevestigt dat Neurofeedback op lange termijn voordeel biedt voor kinderen met ADHD. Een internationale groep onderzoekers vergeleken verschillende behandelmethoden bij kinderen met ADHD en ontdekten dat Neurofeedback, een behandeling zonder medicatie, ook op langere termijn tot gunstige effecten leidt, met een vergelijkbare effectiviteit als medicatie (zoals Ritalin). Neurofeedback als interventie, is meer gericht is op bestrijden van klachten op de lange termijn, met als bijkomend voordeel dat er bijna geen bijwerkingen zijn.”

Kinderen krijgen meer inzicht en overzicht door neurofeedbacktrainingen

Neurofeedback geeft kinderen veel meer rust in hun hoofd. Ze worden mentaal frisser en emotioneel evenwichtiger. Ze krijgen beter contact met hun ouders en luisteren beter, vanwege het feit dat het emotionele brein emotionele triggers (boos worden of angstig zijn) beter kan verwerken. Het is aangetoond dat het de symptomen van ADHD bij kinderen (met name onoplettendheid en hyperactiviteit) helpt verminderen.

Positieve gedragsverandering

Willen wij bij kinderen een positieve gedragsverandering bewerkstelligen, dan is het belangrijk om uitsluitend gebruik te maken van positieve taalpatronen. Dit vergt grote oplettendheid voor de woorden die wij kiezen, maar ook voor onze lichaamstaal. Deze moet positief, open en op het kind gericht zijn.

Als ouder is het belangrijk ook rustig te zijn, omdat je kind alles meeneemt in zijn mentale en fysieke fysiologische systeem. Dit is zeker het geval voor kinderen met ADHD en HSP (hoog gevoeligheid).

Positieve aandacht

We weten hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd te ontdekken wat ‘kracht en zelfvertrouwen’ is. Hoe dat voelt en hoe je hieruit kunt handelen. Kinderen willen worden opgeladen met positieve energie en mooie ervaringen. Iedere ouder wil een blij, enthousiast en zelfstandig kind vol zelfvertrouwen.

Positieve aandacht en bevestigingen thuis en op school, laadt kinderen op met positieve energie en nieuwe inzichten. Zo kunnen ze vanuit eigen kracht leven. RVA leert kinderen om zichzelf te zijn. We maken ze sterk om moeilijkere zaken, zoals een schooltoets of een moeilijk gesprek met vertrouwen tegemoet te zien. Het kind is daardoor minder afhankelijk.

Zintuiglijke oplossingen

Kinderen zijn tot rijping komen, wanneer ze vanuit intelligentie hun problemen met de zintuigen oplossen. Ze observeren, verzamelen gegevens, experimenteren, bewerken, bestuderen, interviewen, visualiseren, spelen rollen, illustreren en bouwen modellen. Ze gebruiken een scala aan zintuiglijke woorden: ‘Ik voel me…’; ‘Dat raakt me….’; ‘Ik hoor wat je zegt…’; ‘Zie je het voor je?’

Gratis neurofeedbacksessie?

Wij hebben 14 jaar ervaring met het geven van neurofeedback trainingen en waren één van de eerste neurofeedback praktijken in Nederland!

Over de schrijver
Ik ben Ronald van Akkeren geboren in 1964 te Doetinchem en nu woonachtig in Zwolle. Ik ben in 2006 gestart met het geven van neurofeedback trainingen. Mijn missie en passie is om met neurofeedback trainingen kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen te helpen met concentratie, emotionele en gedragsproblemen. Deze ontstaan door onregelmatige hersenactiviteiten in verschillende delen van de hersenen.
Reactie plaatsen