Vrijblijvend kennismaken voor meer rust en balans in je brein
Neem nu contact op

Page content

article content

Kinderen willen meer inzicht en overzicht

Het onderbewustzijn van kinderen wordt dagelijks gevoed met gesproken taal. Zo ontstaan belangrijke waarden en overtuigingen die het kind zijn hele leven meedraagt.

Positieve gedragsverandering

Willen wij bij kinderen een positieve gedragsverandering bewerkstelligen, dan is het belangrijk om uitsluitend gebruik te maken van positieve taalpatronen. Dit vergt grote oplettendheid voor de woorden die wij kiezen, maar ook voor onze lichaamstaal. Deze moet positief, open en op het kind gericht zijn.

Positieve aandacht

We weten hoe belangrijk het is om al op jonge leeftijd te ontdekken wat ‘kracht en zelfvertrouwen’ is. Hoe dat voelt en hoe je hieruit kunt handelen. Kinderen willen worden opgeladen met positieve energie en mooie ervaringen. Iedere ouder wil een blij, enthousiast en zelfstandig kind vol zelfvertrouwen.

Positieve aandacht en bevestigingen thuis en op school, laadt kinderen op met positieve energie en nieuwe inzichten. Zo kunnen ze vanuit eigen kracht leven. RVA leert kinderen om zichzelf te zijn. We maken ze sterk om moeilijkere zaken, zoals een schooltoets of een moeilijk gesprek met vertrouwen tegemoet te zien. Het kind is daardoor minder afhankelijk.

Zintuiglijke oplossingen

Kinderen zijn tot rijping komen, wanneer ze vanuit intelligentie hun problemen met de zintuigen oplossen. Ze observeren, verzamelen gegevens, experimenteren, bewerken, bestuderen, interviewen, visualiseren, spelen rollen, illustreren en bouwen modellen. Ze gebruiken een scala aan zintuiglijke woorden: ‘Ik voel me…’; ‘Dat raakt me….’; ‘Ik hoor wat je zegt…’; ‘Zie je het voor je?’

Kinderen krijgen meer inzicht en overzicht door neurofeedbacktrainingen

Neurofeedback geeft kinderen op mentaal, emotioneel, lichamelijk en relatieniveau veel meer rust en overzicht. Coaching speelt zich af op het persoonlijke vlak of de interesses van het kind. Dit geeft inzicht in hun eigen gedrag en hoe ze zich kunnen aanpassen in hun omgeving. NLP is hierbij een belangrijke coachingstechniek.

Gratis neurofeedbacksessie?

Wij hebben 12 jaar ervaring met het geven van neurofeedback trainingen en waren één van de eerste neurofeedback praktijken in Nederland!

Comment Section

0 reacties op “Kinderen willen meer inzicht en overzicht

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door de categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website