Franka (44 jaar): Seksueel misbruik en angst

Franka (44 jaar), April 2014: als kind ben ik van m’n 4e t/m 9e levensjaar seksueel misbruikt door mijn 7-jaar-oudere broer. Ik heb altijd mijn gevoelens weggestopt, geleefd en veel gedaan op de automatische piloot.


Ik ben opgegroeid in een boerengezin, waar niet gepraat werd over gevoelens en emoties. Mijn dagen in het huis van mijn ouders werden overschaduwd door angst. Ondanks dat ik er zelf voor heb gezorgd dat het seksueel misbruik stopte, voelde ik me altijd alleen en op mezelf aangewezen. Mijn geluk was dat ik bij de ouders van m’n vriendin wel gelukkig kon zijn, en leven zonder angst.


Wat heb ik allemaal geprobeerd

Haptonomie, fysiotherapie, hyperventilatie bij RIAGG, EMDR, maatschappelijk werk, voetreflex, psycholoog, psychiater etc. Na de zwangerschap van m’n zoon werd ik nog beloond met een postnatale depressie. Gelukkig heb ik door de jaren heen geleerd te praten over mijn gevoelens, dus de PD was door de goede hulp en medicatie goed te doorstaan. Alles wat ik moeilijk vind om over te praten schrijf ik op en soms stuur ik ze op naar iemand waarmee ik iets wil bespreken, dit helpt me ook heel goed.


Neurofeedbackbehandelingen

Aan het einde van 2013 lees ik een advertentie van RVA. Ik neem contact op en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Aan de telefoon had ik al een goed gevoel over Ronald van Akkeren en tijdens het kennismakingsgesprek weet ik het zeker: ik ga dit doen.


Ronald heeft mij aangegeven om de klachten goed en effectief aan te pakken om mij met de neurofeedbackbehandelingen naar rustige muziek te laten luisteren. Vol vertrouwen begin ik aan neurofeedback en neurocoaching en geef ik mezelf met al mijn negatieve beladen emoties en mijn gespannen lichaam over aan de behandeling. Ik stel mij open en voel me veilig: een basis die voor elke behandeling goed is, weet ik uit ervaring!


Wat heeft neurofeedback en neurocoaching mij gebracht

Ik heb voor het eerst echt in m’n ogen kunnen kijken en geluk kunnen zien. Ik geniet nu pas van in de spiegel kijken. Rust in mijn hoofd en in mijn hart. Niet meer dat eindeloze gepieker en een gejaagd gevoel. Ik geniet intens van alles, klein of groot. Ik voel me tevreden. Als ik aan de behandelingen terugdenk, word ik heel gelukkig, ondanks dat ik me soms vreselijk klote voelde na een behandeling.


Conclusie:

Neurofeedback heeft mijn leven glans en energie gegeven. Ik voel me een trotse en gelukkige vrouw. Ik mag er zijn.

Uitkering ontvangen van Schadefonds Geweldsmisdrijven


Franka (44 jaar) heeft een uitkering ontvangen van Schadefonds Geweldsmisdrijven omdat ze slachtoffer werd van seksueel misbruik. De commissie van Schadefonds Geweldsmisdrijven heeft de kosten die Franka heeft gemaakt bij RVA vergoed onder de noemer (psycho)therapie! Lees verder>>