Daniel, 34 jaar (Angst)

Daniel, 34 jaar had veel last van angst en onrust!

In de periode januari – maart 2006 heb ik neurofeedbacktrainingen gevolgd om mijn angst- en paniekaanvallen en daarmee gepaard gaande depressie te lijf te gaan. Neurofeedback, drie maanden later (juni 2006). 8 jaar beheersten angsten en depressies in meer of mindere mate mijn leven. In januari 2006 bereikte mijn angststoornis een hoogtepunt. Ik durfde nu ook niet meer naar buiten en werd ook in huis overvallen door paniekaanvallen. Het jaar ervoor was ik er al achter gekomen dat antidepressiva geen blijvende oplossing zouden bieden voor mijn klachten en dus was ik met het gebruik ervan gestopt.

 Neurofeedback maakte veel emoties los, was best moe, maar dat was de volgende dag verdwenen


Neurofeedbacktraining leek me eerst best eng: sensoren op je hoofd. Toch trok ik de stoute schoenen aan en belde Ronald van Akkeren. Gelukkig kon ik vrij snel voor een intakegesprek bij hem terecht. Hij vertelde mij uitgebreid wat neurofeedbacktrainingen en coachinggesprekken inhouden en hoe ik hiermee mijn angsten en depressies zou kunnen verminderen. De week erna ben ik begonnen met de trainingen (2x in de week). In het begin vond ik het erg intensief. Het maakte veel emoties los en ik was best moe na een training maar dat was de volgende dag verdwenen.


Daniel werd rustiger in haar hoofd 

Na vijf trainingen begon ik een verschil te merken, met name in mijn denken. Het werd rustiger in mijn hoofd en ik werd me bewust van mijn eigen gedrag en denken. Hierdoor kreeg ik inzicht in hoe ik al die angsten op mezelf had afgeroepen in de loop der jaren en daardoor ook depressies kreeg. Ik kreeg inzicht in het feit dat de angsten niet het echte probleem waren, maar de gevoelens, emoties en trauma’s die eronder zitten. Hierdoor kon ik, met behulp van de coachingsgesprekken met Ronald, werken aan de echte problemen.


3 maanden na mijn laatste training, voel ik mij nog steeds een stuk beter en minder angstig

Inmiddels heb ik 18 trainingen gehad. Nu, 3 maanden na mijn laatste training, voel ik mij nog steeds een stuk beter en minder angstig. Ik heb mezelf heel goed leren kennen en alleen daarom al vind ik neurofeedbacktrainingen fantastisch! Daarnaast vind ik Ronald van Akkeren een zeer bekwaam en betrokken trainer en coach, aangezien hij mij wees op mijn eigen kracht en verantwoordelijkheid (voor mezelf en mijn leven). Daarvoor ben ik hem zeer dankbaar.