Concentratieprobleem

Een goeie concentratie verbeterd je leerprestaties!

Concentratieproblemen komt veel voor bij kinderen en jongeren. Een gebrek aan concentratie houdt in dat ze geen bewuste aandacht hebben voor waar ze op dat moment mee bezig zijn. Ze zijn bezig met hun gevoelens en gedachten (vooral introverte kinderen en jongeren) of met allerlei andere dingen, behalve met school of opletten in de klas.


Goed kunnen concentreren wordt mede bepaald door een goede verdeling tussen ontspanning en inspanning. Wanneer kinderen en jongeren in balans zijn kunnen ze zich goed concentreren wanneer ze willen, en kunnen ze ontspannen wanneer ze willen. Het switchen tussen deze staten gaat dan soepel en vlug. Wanneer dit niet het geval is beperkt dit hun concentratie.


Neurofeedback verbetert de concentratie van je kind aanzienlijk!

We zorgen afhankelijk van de intensiteit van hersenactiviteiten die gevoelens en emoties bij je kind reguleren na ongeveer 10 neurofeedback trainingen dat kinderen en jongeren weer bewuster en met volle aandacht in het hier en nu kunnen zijn. Meestal zijn 15 tot 20 neurofeedback trainingen voldoende om zintuiglijke en mentale verwerkingsprocessen met een blijvend effect te automatiseren.


Wanneer je kind één specifieke taak wilt uitvoeren, dan heeft dit onze volledige aandacht. Het overschakelen tussen concentratie en ontspanning gebeurt vloeiend, waardoor kinderen en jongeren optimaal kunnen concentreren, wanneer gewenst, maar ook goed kunnen ontspannen wanneer ze zich dat wensen op hun momenten.


Lees hier een persoonlijk verhaal van Marijn (14 jaar): concentratieproblemen en down. Marijn kwam bij ons met concentratieproblemen en gevoelens van down zijn. Hier lees je een bericht van de familie van Marijn. 

Lees verder>