Coaching voor bedrijven
19 september 2016 
1 min. leestijd

Coaching voor bedrijven

Mentaal bedrijfscoaching helpt je als ondernemer, manager je bewust te worden van wat je mentaal tegenhoudt, en ondersteunt je bij het elimineren van deze obstakels. RVA kijkt naar de hele persoon en leg de nadruk op het stimuleren van gedrag en leer/ontdekkingsprocessen die kunnen leiden tot meer bewustwording, kracht in jezelf ontdekken, voldoening, een betere balans en een effectievere gezonde leefwijze.

Coaching voor menselijk handelen in bedrijven

Als je bijv. als ondernemer en manager de vooronderstelling hanteert dat alle organisatieproblemen zijn terug te voeren op menselijk handelen dan is de consequentie daarvan dat je problemen ook op het niveau van dat menselijk handelen moet oplossen.

Leiderschapscoaching met het sociale brein in gedachten!

Wij werken met coaching voor bedrijven op basis van de kennis van het brein! Een leider die waarden en neurowetenschappen gebruikt om prestaties te verbeteren en om positieve veranderingen te mobiliseren, is een breinleider. De breinleider leidt met het sociale brein in gedachten. Hij is zeer goed in persoonlijk leiderschap en heeft een hoge sociale en emotionele intelligentie.

Eigenschappen die je zeer goed op basis van de kennis van het brein kunt leren. Uit de neurowetenschappen blijkt dat we leiders en managers nodig hebben die het effectiefst zijn als ze het minst doen in de traditionele betekenis van het management. De plasticiteit van ons brein laat zien dat we deze transitie ook kunnen maken!

Ontdekt wat je echt wilt

Door met een coach over jouw toekomstvisie te praten ontstaat er synergie. Deze creatieve vorm van energie brengt je in dieper contact met jezelf, waardoor je ontdekt wat je echt wilt. Dit betekent in contact komen met je wezenlijke kwaliteiten en drijfveren.; het creëren van autonomie, zodanig dat je keuzes kunt maken die passen bij wie je bent en wat je wilt.

Ronald van Akkeren van RVA is sinds 2006 specialist in het geven van neurofeedback en coaching op basis van de kennis van het brein.

  • Ik luister naar de betekenis achter het verhaal, naar het onderliggende proces, naar het thema waarvan de cliënt kan leren.
  • Ik luister om de visie, de waarden en de doelstellingen van de cliënt te achterhalen.
  • Ik luister ook om de weerstand, angst, aarzeling en de stem van de innerlijke (deel) saboteur te ontdekken, omdat deze de zwakheden en mislukkingen van de cliënt benadrukt en redenen aandraagt om niet tot actie over te gaan.

Als we niet van richting veranderen is de kans groot, dat we eindigen waar wij gestart zijn. We kunnen er voor kiezen om mee te veranderen, of om te blijven steken in een doodlopende steeg. Als het even tegen zit, dan ben ik je coach om je aan te moedigen.

Er wordt met coaching voor bedrijven gestreefd naar een maximale staat
van mentale flexibiliteit en veerkracht!

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie>

Over de schrijver
Ronald van Akkeren is eigenaar van RVA neurocoaching en verzorgt persoonlijk en breinleiderschap coaching. Je leert hoe je je eigen gedrag, emotionele, sociale en fysieke gemoedstoestanden vanuit rust weer in eigen handen kunt nemen!
Reactie plaatsen