BEWUSTER DENKEN

Denken is het meest wezenlijke waar we mee bezig kunnen zijn. Denken maakt ons tot wie we zijn, tot wat we doen en tot hoe we ons voelen. Als we willen veranderen zullen we moeten beginnen om anders te denken. Een aantal praktische denktechnieken zal je hierbij op weg helpen. Denken is het kernpunt als we het hebben over een betere benutting van onze hersencapaciteit.

Bewuster denken

Het bewuste proces

We kunnen ons bewuste vergelijken met een rechter die voor onze perceptie bepaalt wat waar is en die informatie evalueert als het ons geheugen binnengaat. Het bewuste laat alleen informatie toe die het waardevol vindt. Het bewuste bepaalt ook of er actie wordt ondernomen of niet.

Het onderbewuste proces

Het onderbewuste, in capaciteit vele malen groter dan het bewuste, kan vergeleken worden met een robot of computer. Het onderbewuste slaat informatie op over wat jouw wereld is, bovendien zorgt het voor de uitvoering van automatismen en gewoonten. Het onderbewuste kent geen onderscheid tussen goed en kwaad. Het oordeelt niet en opereert op basis van de waarheid van jouw wereld.

Het onderbewuste proces

Het creatieve onderbewuste kan voorgesteld worden als een controleur die ervoor zorgt dat je doet wat je denkt dat je bent, en die zeker stelt dat je handelt in overeenstemming met je zelfbeeld. Het zal trachten conflicten te vermijden,

Mentale vermogens

Denken is het kernpunt als we het hebben over een betere benutting van onze hersencapaciteit. Bij RVA praktijk voor neurofeedback in Zwolle ligt de focus op zaken die praktisch uitvoerbaar zijn en die we zelf kunnen toepassen om meer uit onze mentale vermogens te halen. Er zijn een arsenaal aan intrinsieke mentale hulpbronnen om je denken en fysieke gevoelens in balans te krijgen!

 • ons denkraam;
 • mindful meditatie;
 • dynamische en lineaire neurofeedback methoden;
 • mentale methoden:
 • ontspannen;
 • visualiseren en affirmeren;
 • benutten van intuïtie;
 • het hebben van een positief zelfbeeld;
 • werken met doelstellingen;
 • denken en leven in het nu;
 • denken aan wat je wilt;

Neurofeedback optimaliseert de Linker en rechter hersenhelft

Neurofeedback optimaliseert de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft waardoor je meer rust in het hoofd ervaart en meer overzicht hebt over je omgeving. Het bevordert een juiste integratie van bewust denken en gevoel en dus je sociaal-emotioneel functioneren. De linker hersenhelft is belangrijk om oorzaak en gevolg te zien, een plan te maken en uit te voeren en dingen op een rijtje zetten. De rechter hersenhelft zorgt voor positieve gevoelens zoals vriendschap, blijheid, liefde en creativiteit.

Neurofeedback zorgt voor mentale rust, lichamelijke ontspanning, betere concentratie, snelle informatieverwerking, inzicht en overzicht, emotionele stabiliteit en een beter sociaal en gedragsmatig functioneren!

Gratis neurofeedbacksessie?

Wij hebben 12 jaar ervaring met het geven van neurofeedback trainingen en waren één van de eerste neurofeedback praktijken in Nederland!

Over de schrijver
Ronald van Akkeren is eigenaar van RVA neurocoaching en verzorgt persoonlijk en breinleiderschap coaching. Je leert hoe je je eigen gedrag, emotionele, sociale en fysieke gemoedstoestanden vanuit rust weer in eigen handen kunt nemen!
Reactie plaatsen