Vrijblijvend kennismaken voor meer rust en balans in je brein
Neem nu contact op

Page content

article content

ADHD training op basis van neurofeedback

RVA praktijk voor Neurofeedback in Zwolle helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met ADHD begeleiding op basis van neurofeedback trainingen en neurocoaching.

Met neurofeedback trainingen zorgen we op een ontspannen en veilige manier voor betere samenhang in de hersenen op mentaal en emotioneel niveau. Dit zorgt ervoor dat er meer orde is in de chaos van de hersenen, waardoor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen rustiger worden en beter aanspreekbaar zijn. Ze verwerken zintuiglijke signalen beter en zijn mentaal en emotioneel stabieler.

ADHD en de wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de aandoening in veel gevallen genetisch wordt overgedragen. ADHD wordt vermoedelijk veroorzaakt door een verstoring in bepaalde stoffen die in de hersenen het gedrag besturen.

Een studie uit 1990 door het Amerikaanse National Institute of Mental Health, legt een verband tussen ADHD en een afwijking in bepaalde stofwisselingsprocessen in de hersenen. Dit is verdere ondersteuning voor de gedachte dat ADHD een neurobiologische aandoening is, die met neurofeedback behandelbaar is.

Erfelijkheid wordt vaak als oorzaak genoemd, maar ook problemen tijdens de prenatale ontwikkeling, complicaties bij de geboorte of later opgelopen neurologische schade kunnen leiden tot ADHD. Wetenschappelijk onderzoek heeft tot nu toe weinig bewijs geleverd dat ADHD veroorzaakt wordt door omgevingsinvloeden, overmatige inname van kleurstoffen of suiker, middenoorproblemen of visueel-motorische problemen.

Oplossing voor ADHD

Mensen met ADHD kunnen baat hebben bij medicijnen en/of neurofeedback. De stoornis is niet te genezen, maar je kunt er wel mee leren leven. Passend werk, een georganiseerde partner of minder specifieke eisen aan ‘de kwaliteit van het leven’ kunnen veel rust geven.

ADHD en hersengolven

Onregelmatige en onrustige spanningsverschillen delta, theta, alpha, beta en onevenwichtige energie verdeling rechter en linkerhersenhelft. Klik op: hersengolven voor meer informatie.

Neurofeedback resultaten bij ADHD

Onze resultaten zijn opmerkelijk na minimaal 20 neurofeedback trainingen. Het resultaat van een behandeling is vaak dat mensen alerter en rustiger zijn. We zien een verhoogde concentratie, een beter geheugen, een beter slaappatroon, minder angsten, minder agressief en impulsief gedrag. Naarmate de symptomen verbeteren, hebben mensen ook een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.

Neem gerust contact op voor meer balans in je  hersenen!

 

Comment Section

0 reacties op “ADHD training op basis van neurofeedback

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door de categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website