Rik - 33 jaar - ADHD, stress, stemmingswisselingen en spijsverteringsklachten ( Mei - 2021)

Je brein zichzelf aanleren om vloeiender te kunnen schakelen door met EEG- neurofeedback naar muziek te luisteren en beelden te bekijken? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.. Maar tóch is dat inderdaad wél mijn ervaring naar de nodige neurofeedback sessies gevolgd te hebben bij RVA Neurofeedback & Coaching.


Gelijk naar de eerste sessie merkte ik al dat mijn hoofd wat rustiger en stabieler leek. Bij eerste sessies bleek dat mijn lage hersenfrequenties (Delta & Theta) vrij hoog waren wat maakte dat snel/vloeiend schakelen wat lastig voor mij was. Later, bij de laatste sessies was vooral een duidelijk verschil te zien in de lage Delta frequenties. Deze zijn namelijk aanzienlijk verminderd, en dat effect is duidelijk te merken! Ik merk dat ik beter mijn emoties kan reguleren, minder snel en lang blijf hangen in negatieve gedachten, makkelijker aandacht en motivatie kan vasthouden en meer rust in mijn hoofd ervaar. 


Wat allemaal bij elkaar een positief effect heeft op mijn schakelvaardigheid. Naast dat Neurofeedback als methodiek gewoon écht lijkt te werken, heeft Ronald zijn passie, aandacht, kennis en betrokkenheid naar mijn beleving vooral écht het verschil gemaakt naar mijn idee. Ik merkte dat ik door de Neurofeedback sessies meer rust in mijn hoofd kreeg waardoor ik Ronald zijn coaching, advies en oefeningen beter mentaal kon integreren. Ronald hanteerde oefeningen uit o.a. N.L.P. (Neuro Linguïstisch Programmeren) en PMA (Progressive Mental Alignment). 


Verder moet ik zeggen dat Ronald als persoon een goed analytisch denkvermogen heeft, snel linken kan leggen en helder het grote plaatje kan zien. Dat is best bijzonder, want ik heb genoeg professionals meegemaakt die hier naar mijn beleving hier wat in tekort schoten helaas.


Kortom, ik meen het 100% oprecht als ik zeg dat ik Ronald zijn Neurofeedback & Coaching sessies sterk kan aanraden aan mensen die net als ik last hebben van bepaalde psychische klachten. Het heeft mij in ieder geval enorm geholpen, en ik hoop dat ik met deze recensie mensen die bepaalde psychische klachten ervaren eventueel kan overtuigen om naar RVA Neurofeedback & Coaching te gaan én Neurofeedback een kans te geven.