ADD en neurocoaching
02 december 2020 
in ADD
2 min. leestijd

ADD en neurocoaching

Neurocoaching helpt effectief bij ADD

ADD staat voor Attention Deficit Disorder, of aandachtstekortstoornis. Het is een genetisch bepaalde aandoening. ADD heeft overeenkomsten met ADHD. Het verschil is dat ondernemers geen hyperactief gedrag vertonen, wat ADHD volwassenen vaak wel doen. Ze vertonen zelfs vaak passief gedrag (rustig en dromerig).

Volwassenen met ADD hebben een probleem met het doorgeven van informatie tussen de verschillende hersencellen. Zij vertonen vaak passief gedrag en kunnen de aandacht niet vasthouden. Met behulp van neurocoaching kunnen zij deze aandacht gelukkig weer terugkrijgen.

Volwassenen met ADD kunnen een aantal problemen hebben, waarvan sommige direct veroorzaakt worden door ADD en andere door compenserend gedrag dat met ADD in verband wordt gebracht. Dit is vooral het geval bij volwassenen waarbij deze aandoening niet is gediagnosticeerd of behandeld.


Volwassenen met ADD presteren beter door neurocoaching

Neurocoaching met NLP en Breinstijl interventie is een geschikte, ontspannen en veilige manier om ADD te behandelen. je kunt je beter concentreren met ondernemen en ervaar je meer rust en beheersing. Er wordt met veel aandacht gegeven aan de prefrontal cortex om concentratie te verbeteren.

Het helpt ook bij prestatieverbetering van het lichaam en de geest en het verhoogt het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Je kunt na neurocoaching meer bewust genieten van het leven.

  • Deze onderzoeken en onze eigen ervaring wijzen uit dat PMA techniek de activiteit in de hersenen snel, effectief en meetbaar kan beïnvloeden met als gevolg een verbeterde aandacht en een meer gecontroleerd werken.

Een aantal kenmerken van ADD (concentratieproblematiek)

  • Snel afgeleid zijn door irrelevante dingen en geluiden.
  • Moeite hebben met plannen en organiseren.
  • Problemen hebben met taken afmaken en deadlines halen.
  • Moeite met concentreren op details en hierdoor slordige fouten maken.
  • Zelden instructies nauwkeurig en compleet opvolgen.
  • Verliezen of vergeten van dingen als sleutels, portemonnee, reisdocumenten en spullen die nodig zijn om een taak uit te voeren.
  • Geestelijk moe nadat je klaar bent met je werk.
  • Ze halen alleen goede cijfers bij dingen die hen aanspreken.
  • Ze vergeten veel.
  • Ze gaan altijd veel te laat slapen, ze kunnen niet eerder in slaap komen.
  • Ze hebben vaak het gevoel dat ze anders zijn dan de rest.
  • Ze maken veel beloften maar hebben moeite om ze waar te maken.
  • Ze zijn in sommige dingen erg perfectionistisch.
  • Ze leggen de lat hoog wanneer het vriendschappen betreft.

ADD en Hersenen

Bij ADD vindt er een storing plaats bij het doorgeven van informatie tussen de hersencellen. Er zijn onvoldoende chemische stoffen aanwezig waardoor de elektrische signalen uiteindelijk in kracht zullen afnemen. Het zijn voornamelijk de hersencellen die verantwoordelijk zijn voor de zintuiglijke waarneming. Dit betekent dus dat de informatie die op ons afkomt door de hersenen minder efficiënt wordt geregistreerd dan de oorspronkelijke.

In het geval van ADD betekent het dus ook dat door het ontbreken van voldoende hersenprikkels er ook minder adrenaline wordt geproduceerd dan nodig is. Het probleem is niet dat iemand met ADD zich niet kan concentreren, maar dat hij het concentratievermogen niet gericht kan inzetten op het moment dat dit nodig is. Bij ADD wordt de informatie wel opgenomen maar duurt het verwerken en beoordelen van de informatie langer.

ADD en resultaten met neurocoaching

De resultaten van ondernemers met ADD zijn opmerkelijk. De meest gehoorde resultaten bij ondernemers met ADD zijn: alerter, beter plannen en organiseren, langer vasthouden van aandacht, betere concentratie en geheugen, beter slaappatroon, rustiger gedrag, minder angsten. Naarmate de symptomen verbeteren beschikt je met ADD ook over een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.


Over de schrijver
Ronald van Akkeren is eigenaar van RVA neurocoaching en verzorgt persoonlijk en breinleiderschap coaching. Je leert hoe je je eigen gedrag, emotionele, sociale en fysieke gemoedstoestanden vanuit rust weer in eigen handen kunt nemen!
Reactie plaatsen