ADD bij volwassenen

ADD bij volwassenen is effectief te trainen met neurofeedback

ADD staat voor Attention Deficit Disorder en in het Nederlands wordt dit ook wel aandachtstekortstoornis genoemd. Het is een genetisch bepaalde aandoening en heeft veel overeenkomsten met ADHD. Het verschil is echter dat volwassenen met ADD geen hyperactief gedrag vertonen. Ze vertonen vaak zelfs passief gedrag en zijn in de meeste gevallen rustig en dromerig.


Volwassenen met ADD hebben een probleem met het doorgeven van informatie tussen de verschillende hersencellen. Zij vertonen vaak passief gedrag en kunnen de aandacht niet vasthouden. Met behulp van neurofeedback kunnen zij deze aandacht gelukkig weer terugkrijgen. 


Volwassenen met ADD kunnen een aantal problemen hebben, waarvan sommige direct veroorzaakt worden door ADD en andere door compenserend gedrag dat met ADD in verband wordt gebracht. Dit is vooral het geval bij volwassenen waarbij deze aandoening niet is gediagnosticeerd of behandeld. 


Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van neurofeedback bij ADD. Deze onderzoeken en onze eigen ervaring wijzen uit dat neurofeedback de activiteit in de hersenen snel, effectief en meetbaar kan be├»nvloeden met als gevolg een verbeterde aandacht en een meer gecontroleerd werken. 

Volwassenen met ADD presteren beter door neurofeedback trainingen

Neurofeedback is een geschikte, ontspannen en veilige manier om ADD te behandelen. Na 10 tot 15 sessies zijn er al opmerkelijke verbeteringen: je kunt je beter concentreren op je werk en ervaart meer rust en beheersing. Er wordt met neurofeedback veel aandacht gegeven aan de prefrontal cortex om concentratie te verbeteren 

(zie afb: groene gedeelte).


Meestal zijn er 20 behandelingen nodig voor een meer blijvend effect. Het helpt ook bij prestatieverbetering van het lichaam en de geest en het verhoogt het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Je kunt na de behandeling meer bewust genieten van het leven. 

Vrijblijvend gesprek Bel: 06-55105548

Wil je ook een goed georganiseerd brein waardoor je beter kunt concentreren, meer zelfvertrouwen krijgt en mentaal beter gaat functioneren!